2012.04.16.
11:00

Írta: piratezsite

Elindulás a webfejlesztésben- Az alapok

Kedves olvasók, kalózok, érdeklődők!

Mint sokan sejtitek, érzitek, tudjátok... mi kalózok az információszabadságot, a tudás dinamikus terjedését és a fejlődést vagyunk hivatottak fent tartani. Ehhez az kell, hogy a weben aki weblapot akar létrehozni, az viszonylag könnyen hozhasson is létre, de ha van egy kis ideje, kedve és türelme akkor kezdjen el foglalkozni a programnyelvekkel, mert így sokat tehet esetlegesen a közösségért is.

Nem arra van szükség, hogy profi szinten tudjuk a php-t, a html-t, a javascriptet és a többi nyelvet, hanem arra hogy legalább alapfokon, ha szükségünk van rá, akkor meg tudjunk írni egy ilyen weblapot. Esetleg adatbázis-kezelést minimális szinten, például mysql-t.

Az elindulás ezen az úton, talán a HTML nyelvel kezdődik. A HTML-el lehet az alapokat megtervezni, a táblákat, a vonalakat a helyükre igazítani, melyben a CSS nagy segítségünkre lehet. Majd a későbbiekben, vagy ezekkel együtt kinek hogyan megy... a PHP nyelvet is érdemes elkezdeni tanulgatni... Hogy honnan érdemes elkezdeni tanulni? Tapasztalatom szerint a legtöbb könyv csak nagyon kevés gyakorlatot ír, mégis érdemes esetleg magyar nyelvű könyvekkel, pl PHP 24 óra alatt...

Ha van egy kis angol tudásunk, akkor talán érdemesebb a dokumentációt elolvasni, bár én vállalkozok a dokumentációból egy két rész fordítására, esetlegesen a későbbiekben a közösség segítségével megpróbálhatnánk lefordítani azt a dokumentációt... 

Pár hasznos link:
-HTML Dokumentáció(angol): http://www.w3.org/TR/html4/
-PHP Dokumentáció(angol): http://www.php.net/manual/en/

És tisztáznunk kell pár fogalmat, ha te elsajátítasz 2-3 esetleg több programnyelvet, hozzáteszel a közösségi dolgokhoz, oldalakat írsz azzal hacker "rangot nyersz"... a hacker az azt jelenti hogy programozó... a cracker tör fel bizonyos dolgokat, crackeket készít, károkat okoz, esetleg leleplez dolgokat... addig a hacker esetleg tud a biztonsági résekről, inkább befoltozni igyekszik, és hackeket készít... Több hackerből lett cracker, és fordítva.... A kalózok célja inkább a fejlesztés, így a hackelés is.(nem a crackelés!)

Készítette a cikket: Piratez Site és Kalózstart!

Beküldő: AnonEmo
A cikket terjesztheted, átírhatod és szabadon felhasználhatod!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://piratezsite.blog.hu/api/trackback/id/tr274452099

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása