2012.04.21.
11:00

Írta: piratezsite

Mi a lopás és a másolás közti különbség?

Kedves olvasók, kalózok!

Sokan mondják az emberek biztosan, hogy a letöltés, és a kalózkodás lopás... Ezt a hatóságok és a szerzői-jogvédő szervezetek biztosan, és nyíltan állítják. Sok lobbista csoport követeli, hogy nyomozzák le az internetfelhasználókat a letöltők miatt.... hogy sikerüljön visszaszorítani a letöltési technikákat.

Ez a módszer... hogy a letöltők miatt kell lenyomozni ez az emberekben megosztást eredményezhet, vannak a letöltők akik utálni fogják a szerzői-jogvédőket... esetleg az egészről nem is hallanak semmit... bár ez szinte elképzelhetetlen, lesznek az emberek akik tolvajoknak, rablóknak fogják a letöltőket nyilvánítani és azt fogják állítani hogy a letöltők nélkül szép, és cenzúramentes lenne az internet.

A megosztás minden esetben rossz, és ezt kellene nekünk, embereknek leküzdeni, nem szabad hagyni hogy megosszanak minket.

Na és akkor térjünk is a lényegre:

Ha egy tolvaj ellop egy autót, akkor az az autó nem fog másnap ugyan ott állni, természetesen ez a pénzzel, a számítógépekkel és még sok más dologgal így van... a másolás nem lopás, hiszen a másolás után minden ugyan úgy marad, sőt a letöltés is ugyan ilyen... Tehát a másolás nem lopás

Akkor biztosan hamisítás, vagy nem?!

A hamisítás egy olyan dolog, amivel leutánozzuk a másik termékét, szolgáltatását, egyéb dolgait. A másolással, és a letöltéssel minden az eredeti marad, nem valami új dolgot mutatunk be, esetleg nem vesszük át a nevet egy egészen más dologra... Tehát a másolás, és a letöltés nem hamisítás.

Mi történik a letöltéskor, másoláskor?

A fájl másolásakor, a fájlt eredeti méretével, és tulajdonságaival másoljuk le. Ezzel nem történik hamisítás, fent közöltem hogy miért, és lopás sem történik. Tulajdonképpen kárt nem okoznak a másolók, és a letöltők ha csak nem hasznosítják a másolt adatokat, az már lopásnak számít.

Forrás: Google Képek

Mi lehet informatikai lopás, és mi lehet ihlet vétel egy termék, vagy nyílt kódú szoftver elkészítésekor, stb.?

Ha egy az egybe lemásoljuk, és nem jelölünk meg forrást akkor információ tisztességtelen másolása, ez inkább hamisítás.

Ha egy forrásfájlból megnézzük hogy hogyan van felépítve az adott rendszer stb. akkor az még nem hamisítás, hanem csak ötletek szerzése. Ezt lehetővé kellene tenni a honlaptulajdonosok számára, hogy ilyen cselekményt szabadon folytathassanak a forrásfájlal.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://piratezsite.blog.hu/api/trackback/id/tr704464013

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása