2012.04.20.
11:00

Írta: piratezsite

Filmek: A kultúra 21.-századi terjesztőeszközei... és a szórakozás alapfeltételei.

Kedves olvasók, kalózok, filmezők!

Mint tudjuk, 2012-ben már nem sokan szeretnek olvasni, vagy inkább ingyen szeretnének és interneten keresztül, ezt előző cikkemben nagyjából ismertettem. Viszont van az a réteg aki inkább filmekből szeretné a "kultúrát" magába szívni, vagy csak szórakozni óhajt esetleg a kapcsolattársával.

Magáncélú használatra, tehát nem kereskedelmi forgalmazásra, vagy haszonhúzásra a filmek szabad letöltését is lehetne legalizálni, éppen a fent említett okok miatt. Nyilvánvalóan a kiadók, és a szerzői jogvédők engedékenysége ezúton igen kétséges, viszont egy demokráciában a többség szava ami igazán számít szerintem.

Abban a világban melyben az embereknek villanyszámlára alig telik, azoknak is szükségük van szórakozásra otthon, esetleg ha a hangulatuk depressziós, vagy csak egyszerűen mondva: depizik, azoknak a komolyabb depresszió kialakulása ellen szerintem a filmnézés is jó módszer lehet, és a zenék is.

A zárkózott emberek, akiket a társadalom nem fogad be magába, és már-már feladták azt hogy barátokat keressenek, mert úgy érzik hogy mindenki magasról tesz rá, annak a számára a vicces, humoros filmek esetleg ötleteket adhatnak, hogy milyen módon zárkózzanak fel, hogyan szerezzenek barátokat, természetesen ami a filmekben be van mutatva az mind kitaláció, de sokszor hasznos lehet, főleg hogy a mai társadalmunkat a filmek alakítják igazán.

Az egyébként, hogy a társadalmunkat a filmek alakítják részben egy sajnálatos dolog is, mert sok embernek elveszik az egyénisége, és azt csinálja amit a filmbe lát és helyesnek tart, azt hiszi sok ember hogy a film az a valóság és az a példa. Ilyen szempontból viszont boltba se szabadna filmet árulni.

Forrás: Google Képek

Valamint nekem van egy olyan ötletem, hogy aki szeretne a filmért fizetni, de nem a megadott 5000-15000 forintokat hanem amennyire értékesnek tartja azt az általa megszabott "támogatást" átutalja a gyártó, és a színészek számára, valamint természetesen a régi megszokott árakon a boltokba is lehetne értékesíteni.

Szerintem az tévhit hogy ha ingyen közzéteszünk valamit, akkor nem fog támogatás beérkezni, meg kell nézni a nyílt forráskódú szoftvereket, rengeteg fejlesztő ingyen hozzárakja a saját tudását, pedig más helyen egy-egy programért komoly pénzeket fizetnének érte, esetleg ha olyan projektről van szó még támogatást is lehet fizetni, én személy szerint szívesebben fizetek az Ubuntu-linux projekt vezetői számára, mint a Microsoft számára, bár ez a veszély nem fenyeget ugyanis nem használok Microsoft által kiadott rendszert.

Véleményeket továbbra is várok az űrlapon, és a következő email-címen: info@kalozstart.tk .

Beküldő: AnonEmo
A cikket terjesztheted, átírhatod és szabadon felhasználhatod!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://piratezsite.blog.hu/api/trackback/id/tr654462166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása