2012.04.25.
11:00

Írta: piratezsite

Vidd el a zsebedbe a számítógépedet... Kellék: 1 androidos telefon és mobilinternet(de sokat fogyaszthat)

Kedves olvasók, kalózok, érdeklődők!

Szerintem a mai világba páran belegondoltak, hogy milyen jó dolog egy okostelefon, magunkkal vihetjük munkába, iskolába, vonatra, autóba és közbe tudunk zenét hallgatni, dolgozni, filmet nézni esetleg tudunk navigációt is használni, egy készüléken mindezt. De sokaknak eszükbe jutott, hogy ez így még mindig nem egy teljes értékű operációs rendszer, mint amilyen az asztali gépen, vagy a laptopon található.

A következő leírásomat minden platformon lehet használni, legyen a géped Ubuntu, Mac OS X, vagy Windows rendszerrel felszerelve. Ennek lényege, hogy ha a számítógépedet otthon bekapcsolva hagyod, akkor eléred azt, és kezelheted a mobiltelefonod/táblagéped segítségével.

Érdemes egy nagyobb képernyős mobiltelefonon, vagy egy táblagépen elvégezni a következő műveletet, mivel minél nagyobb a kijelző, annál nagyobb lesz az "élmény". Valamint a mobilinternetünk legyen olyan, hogy nem számít fel túlforgalmazási díjat, ha pár 10, 100 megával túllépjük a limitet, hanem csak lassítja a netet, mert a Team igazán megpörgetheti az internethasználatot.

A telepítés:

Asztali gépeden a http://teamviewer.com oldalról letöltöd a telepítő fájlt, a megfelelő rendszerre és az utasítások alapján feltelepíted. Ezek után a teamviewer programban az Extrák fül, Beállítások részét kiválasztva bejön egy ablak, itt kattintsuk a Biztonság részre, majd az "Előre definiált jelszó" részhez adjunk meg egy jelszót kétszer, ezt a jelszót jegyezzük meg mert mindig szükségünk lesz rá, ha ezzel készen vagyunk OKézzuk le az ablakot.

Az alap Teamviewer ablakban található azonosítót szintén írjuk fel, szükségünk lesz rá igaz nem minden alkalommal..

A használat:

Hagyjuk otthon a számítógépet bekapcsolva, és állítsuk be hogy ne is altassa el magát, és ne kapcsoljon ki ha túl-sokáig áll magába, esetleg a képernyőkímélő bejöhet ha muszáj.

Androidon, a Play áruházból telepítsük fel a TeamViewer nevű ingyenes alkalmazást, majd indítsuk el, a TeamViewer azonosító részhez írjuk be a számítógép által kiírt azonosítószámot, majd a Távoli vezérlés gombra kattintva adjuk meg a jelszavunkat amit beállítottunk. Ha ezzel megvagyunk, hozzáférést szereztünk számítógépünkhöz.

Minőség javítása/rontása, sebesség javítása.

Az internetkapcsolattól függően érdemes lehet a minőséget csökkenteni, ilyenkor megnőhet a sebesség..A fogaskerékre jobb oldalt kattintva bejön a beállítás, az Általános résznél rögtön az első opció a Minőség, itt alapértelmezetten Automatikus lesz kiválasztva, rákattintva viszont választhatunk "Minőség optimizálása" és "Sebesség optimizálása" opciók közül is. A sebesség optimizálása rontja a minőséget, a minőség optimizálása lassíthatja a kapcsolatot, bár ez nem feltétlenül van így... viszont kevesebb adatforgalmat forgalmaz mindenképpen.

Remélem hogy tudtam segíteni!

Beküldő: AnonEmo
A cikket terjesztheted, átírhatod és szabadon felhasználhatod!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://piratezsite.blog.hu/api/trackback/id/tr444471859

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása