2012.04.21.
16:07

Írta: piratezsite

Óvjuk meg a környezetünket.

Kedves olvasók, kalózok!

Most itt nem egy szokásos környezetvédelmi hablatyról írnék, hanem egy, a mai napon velem megtörtént dologról, és sajnos csalódnom kellett de nagyon.

Egy kb. 9 éves kislány eldobta a papírzsebkendőjét, az anyja mellette sétált... szóltam neki hogy legyen szíves felvenni, mire az anyja kioktatott hogy mi közöm van hozzá meg különben is.... és elkezdett káromkodni.

Ha eddig eldobtuk szemetünket, vigyünk magunkkal kis zacskót amibe lehet dobni a szemetet, esetleg rakjuk a zsebünkbe majd dobjuk bele a szemetesbe, igaz nem minden alkalommal van nálunk, és ha az ember egyszer eldobja még nem dől össze a világ, de ha mindenki eldobná egyszer akkor szemétdombon élnénk, bár az utca sokszor így is inkább egy szemétdombra emlékeztet.

A képek forrásai: Google Képek

Ha a kisgyerek eldobja a szemetet, szóljunk neki, esetleg magyarázzuk el hogy miért nem jó dolog, ha egy felnőtt akkor pedig magyarázzuk el hogy szabálysértésnek minősül és 50.000 Ft-tól felfele terjedő pénzbírság jár érte, hátha elmegy a kedve a szemetelgetéstől.

Miért fontos védeni a környezetet?

Azért fontos hogy a környezetünket ne rondítsuk el, és a szemetelést akadályozzuk meg minden fronton, mert egyrészt nekünk is jobban tetszik ha egy tiszta környezetbe lakunk, másrészt fontos pénzforrás lehet a turizmus is, esetleg a külföldiek idelátogatása, és az országról való vélemény, ha azt látják hogy szemétdombra érkeztek nem fogják ajánlani ismerőseiknek, rokonaiknak hogy utazzanak ide, hanem még szidni is fogják valószínűleg ezt az amúgy szép országot.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://piratezsite.blog.hu/api/trackback/id/tr64464912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása