2012.04.18.
11:00

Írta: piratezsite

Újabb érv a Linux mellett... A gépet elég 7 naponta újraindítani... és az irodai alkalmazások is gyorsabban indulnak.

Kedves olvasók, kalózok, érdeklődők!

Ha kedveljük azt, hogy a gépünk mindig gyorsan felébred az altatásból, és kedveljük ezt a funkciót, de egyre lassabban tér magához a gép, akkor ajánlott számodra is a Linux, vagy Mac OS X rendszer használata, utóbbi sima gépen nem lehetséges, erről majd egy későbbi cikkben.

Nekem Ubuntu linux alatt rengeteg napig teljesen stabilan felébredt minden altatásból, és nem lassabban mint máskor... persze ilyenkor is érdemes mentést csinálni a munkánkról, de kellemes lehet hogy nem kell az összes program betöltését újra és újra megvárni, és hogy a teljes rendszer felálljon.

Mostanság ugyan nem foglalkoztam irodai alkalmazásokkal, ám véletlenül az egér hibája miatt elindítottam az összeset, és pár másodperc alatt betöltött mindegyik... Windows rendszer alatt sokszor ennél több idő mire betölt, és utána még esetlegesen valósan stabilan felépül. Ubuntu alatt ez pár másodperc-se...

Ezekről az irodai programokról a napokban, valószínűleg még ezen a héten készítek egy bemutató cikket. Majd bemutatok programozásra alkalmas alkalmazásokat is....

Forrás: Google képek

A blogom nem titkolt célja, hogy amiben csak lehet az emberekkel megszerettesse a nyílt-forráskódú programokat, weblapkezelő rendszereket. Ezzel magamnak semmiféle hasznot nem szerzek, viszont sok idegeskedést spórolok meg tőled, hiszen egy közösség által is fejlesztett szoftverben sokkal hamarabb kiderülnek a hibák és sokkal hamarabb lesznek orvosolva.

Vírusirtókat kiadtak mind Mac OS X mind Linux alá, de ezek használata jelenleg is indokolatlan, Mac rendszerre van már 2-3 ismertebb vírus de ezek annyira nem terjedtek szét mint az átlagos Windows vírusok... Ami érdekes hogy az átlagos Mac és Linux felhasználók nagy része, ha egy vírusról hallanak bármit is félnek, már-már rettegnek, holott  szerintem 90% hogy nem pont te fogod elkapni.... vagyis hogy nem a géped :) Ráadásul az Apple, és a Linux disztribúciók kiadói hamar javítják ezeket a hibákat, ugyanis kevesebb ezeknek a rendszereknek a felépítésüknek köszönhetően a sebezhetősége.

Azt is érdemes megjegyeznem, hogy a Linux felhasználók nem is annyira, de a Mac felhasználók mindenről készítenek mentést szinte, bár ez esetlegesen ajánlott is... de már-már paranoiásak lesznek egy vírus Mac gépen, mondattól is, ugyanis ez nekik-nekünk ismeretlen fogalom volt sokáig :) Holott erre több mint az esetek felénél nem lenne szükség mivel azért a Linux és a Mac mégiscsak megbízható rendszerek.

Összegzésben megér ai Linux és Mac rendszerek használata.

Beküldő: AnonEmo
A cikket terjesztheted, átírhatod és szabadon felhasználhatod!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://piratezsite.blog.hu/api/trackback/id/tr744458058

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása