2012.04.24.
11:00

Írta: piratezsite

Android: Megvettem a telefonomat, most mit csináljak?

Kedves olvasók, kalózok, Androidosok!

Sokan még régebbi típusú telefonokat, esetleg más operációs rendszert kezelő okostelefonról váltanának Android OS-t futtató telefonra, és kétségei adódnak a rendszerrel kapcsolatban, esetleg csak érdekelné őket hogyan lehet berendezkedni egy ilyen rendszerbe. Ez a cikk erre adna választ.

Tegyük fel, hogy megvan a kiválasztott telefonunk... A boltba ajánlották mikor az igényeinket elmondták, vagy megkérdeztünk az interneten egy tapasztaltabb csoportot, felhasználót, és megvettük a telefont, akkor a leírás alapján üzemeljük be, a kezdőfelület telefontípustól függően változó, például a HTC és a Sony teljesen egyedi kezelőfelülettel rendelkezik. Ha tetszik az alap kezelőfelület, akkor ne telepítsünk egyedi ROM-ot a telefonunkra, mivel az megváltoztatja a kinézetét... például a legismertebb, és legstabilabb ROM a CyanogenMod ADW Launcher-re változtatja. ROOT jogokat lehet szerezni az eredeti Stock ROM-on is, erre különféle leírások vannak, de érdemes mindig biztonsági mentést készíteni, és nagyon odafigyelni a leírások forrásaira, és a lépések pontos betartására.

A Sony Ericcson telefon kinézetét például én nem szívesen cserélném le egy ADW Launcher-re, de ez a veszély nem fenyeget mivel én magam a Google Nexus telefonok híve vagyok, és szívvel tudok ajánlani egy Google Nexus S, vagy egy Google Galaxy Nexus telefont... Nem megy tönkre, teljesen nyílt a bootloader, nincs szükség hackelgetésre, könnyen kinyitható FASTBOOT mod-al rendelkezik ha valaki ROM cserére adná a fejét, vagy ROOT-olni van kedve... Ezeknél a mobiloknál is óvatosan kell bánni a dologgal, de nincs annyi félnivaló, a kinézet pedig nem igazán változik meg mivel egy alap Android kinézet jár hozzá... Ezeken a mobilokon fejlesztik az Android rendszert ezért igen stabilak.

Na szóval, miután megtudtátok a véleményemet, tegyük fel hogy vettetek egy Nexus S típusú Google mobilt, és nem tudjátok hogyan kezdjétek el a használatát(ez nagyjából az összes Androidon így van) akkor ez a rész nektek szól...

Először is, ha van otthon WIFI, akkor állítsátok be, egy Hundroidos cikkbe leírom a héten hogy ez hogyan lehetséges. Másodszor érdemes előfizetni egy minimum 500 MB-s mobilinternetre, mely nem számít fel túlforgalmazási díjat ha többet használod. Az első utad vezessen ezekután a Google Play áruházhoz, esetleg a telefonba alapból Market néven is lehet, mivel csak nemrég frissült a neve.

A Google Play áruházban keressük ki a Viber nevű programot(csak ha van mobilinternet csomagunk), és telepítsük, ez arra jó, hogy a többi Viber felhasználóval ingyenesen tudunk beszélni, automatikusan a telefonszámok alapján felderíti a Viber-t használó ismerőseidet.

Másodszor, ha szeretnénk a telefonunkra ismeretlen forrásból szerzett zenei fájlokat, alkalmazásokat stb. telepíteni, akkor egy vírusirtó sem árthat, keresgélhetünk, én nem használok védelmet, AVG-ről hallottam azt hogy jó esetleg.

A letöltésekkel mindig legyünk elég körültekintőek, nem mindegy milyen forrásból töltünk le, nézzük meg a letöltés alatt a kommenteket stb. a Google Play-ről letöltött tartalmak majdnem minden esetben tiszták, ezeket nyugodt szívvel tölthetjük le, a kommenteket itt is érdemes viszont elolvasni.

Ami még ajánlott program az az ASTRO FILE MANAGER, ez egy fájlkezelő, tudunk küldeni fájlokat, és az SD kártyáról beolvasni, Google telefon esetében a beépített tárhelyről beszélhetünk.

Nagyjából készen is volnánk a telefon kezdetleges beállításával, a többit tartalmazza az útmutató, kérdezni természetesen lehet tőlem, a facebookos Hundroid oldalon, a http://hundroid.info oldal tartalmazza a facebook linkjét.

Ha a telefon hamar lemerül, az normális lehet, egy ROM csere segíthet, de azt csakis saját felelősségedre megfelelő szaktudás mellett végezd el!

A kezelőfelület egyébként változtatható, sokféle létezik... Androidon sok dolgot állíthat magának az ember, kicsi utánaolvasást igényelhet a dolog, cikket kérni lehet bizonyos témákról tőlem... info@kalozstart.tk

Beküldő: AnonEmo
A cikket terjesztheted, átírhatod és szabadon felhasználhatod!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://piratezsite.blog.hu/api/trackback/id/tr834469614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása