2012.04.14.
11:00

Írta: piratezsite

Amit a domain vásárlásról tudni érdemes.

Kedves olvasók, kalózok!

Biztosan sokan megkérdezték már, hogy hogyan lehet nekikezdeni egy weblapnak, lehet e ingyen weblapunk stb. Illetve pl .com-os címet hogyan szerezhetünk be magunknak?

A domainok közül van al-domain ezek többek között ingyenesek, co.cc stb. és vannak a rendes domainek, ezekért fizetni kell, kivétel a .tk, ezt ingyen tudunk regisztrálni: http://dot.tk/ oldalon.

A legtöbb oldal .com, .org, .info domaint használ, ezek pénzbe kerülnek, az árak a regiszter cégtől függenek. A világon a leghíresebb ilyen oldal talán a http://godaddy.com/ .

Mi az előnye a domainnek?

Az emberek szívesebben néznek fel olyan weboldalra, aminek rendes webcíme van.  Egyrészt mivel rövidebb, könnyebb begépelni másrészt ha megveszünk egy domaint akkor aloldalakat létrehozhatunk, amiket talán még mindíg szintén könnyű begépelni... pl.: aloldal.peldaoldal.hu vagy aloldal.peldaoldal.co.cc...

A godaddynál megvásárolt domain sokkal jobban támogatott mint pl az ingyenes .tk domain, bár már azzal is igen sok dolgot lehet kezdeni.

Mit kell tudni, mielőtt megveszem a domaint?

A domaint whois oldalakkal le lehet követni, és itt kiír személyes adatokat mint pl.: név, telefonszám, lakcím... Ha a Godaddynál veszel domaint, akkor vehetsz mellé private registrationt ami azt jelenti, hogy nem fogja kiadni a személyes adataidat... De ez persze pénzbe kerül.

Ha megvettem a domaint, ahhoz jár weblap?

Általában nem, a tárhelyet külön kell megvásárolni, vagy vannak ingyenes webtárhelyek is. Van ingyenes tárhely, ami mellé vehetsz domaint, ilyenkor általába nincs privát regisztráció, vagy pl.: a godaddynál veszel egy domaint, és külön regisztrálsz egy tárhelyet mellé valahol, akkor esetleg lehet privát domain... ha érdekel hogy a személyes adataid kikerülhetnek e... ugyanis a legtöbb regisztrált domain nem privát regisztrációs.

Beküldő: AnonEmo
A cikket terjesztheted, átírhatod és szabadon felhasználhatod!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://piratezsite.blog.hu/api/trackback/id/tr904419637

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása