2012.03.25.
20:17

Írta: piratezsite

IP cím védelme- 1. rész

Üdvözlet kalózok!
Mindenkiben felmerült gondolom a kérdés, hogy hogyan lehetne védekezni a különböző lenyomozási technikák stb. ellen. A válasz nagyon-nagyon egyszerű lehet... de erre több féle módszer is van.

Aki még nem tudja: minden internet-előfizetőnek kioszt a szolgáltató egy ip-címet, ez lehet dinamikus, vagy fix... teljesen mind1 mert logolva(jegyzetelve) van a dinamikusnál hogy mikor ki használta.

Az IP cím alapján rendőrség, és a többi \"jófiú\" le tudja nyomozni azt, hogy kik is vagyunk mi.

Az IP cím kicserélése jó védelmi technika lehet erre.

Hogy ezt hogyan is lehet megcsinálni?
VPN, TOR, PROXY...
A proxyval baj van, nagyon egyszerűen viszonylag javascriptel a böngésző elárulja az eredeti ip-címünket. A TOR viszonylag teljes anonimitást biztosít, és ez a legnépszerűbb módszer, de rendkívül lassúvá teheti az internetezést.

VPN viszonylag jó megoldást nyújthat...
A VPN több fajtában létezik, és a Virtual Private Network rövidítése. Legelterjedtebb az OPEN-VPN és a PPTP változat. A legjobb talán az OPEN VPN. Ezek többnyire fizetős, vagy borzasztóan lassú szolgáltatások. Egy PPTP VPN pl maximum 5-6%-al lassítja a netet ha fizetős, és megbízható a szolgáltató. Az open-vpn se csökkenti a sebességet jelentősen, ha jó minden beállítás, és nagyobb védelmet biztosít. Az adott gépen szükségünk van egy rendszergazdai jogosultsághoz, és ez már keményebb tűzfalakat is kicselez.

Ez a bevezető cikkem volt, remélem hogy segítséget nyújt az elinduláshoz, küldök be még cikkeket...

(A cikk saját, felhasználható, átszabható, terjeszthető...)
Beküldő: AnonEmo

Szólj hozzá!

Címkék: cím ip védelem rész pptp

A bejegyzés trackback címe:

https://piratezsite.blog.hu/api/trackback/id/tr724339028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása